Teràpia Craneosacral en Nadons i Nens

         Com és una sessió de Teràpia Craneosacral Pediàtrica?

 

Els nadons i nens descansen seguts amb els pares o sobre la llitera. Durant la sessió es solen moure, de vegades gategen, caminen o juguen amb les joguines a terra durant el tractament. No cal que romanguin immòbils.

 

Les tècniques s'adapten a les necessitats de cada nen, la pressió és molt suau, no sol excedir els 5 grams, algunes vegades els nens alliberen emocions durant el tractament.

 

La majoria dels nens troben les sessions molt relaxants i és possible que després dormin durant un tram més llarg del que és habitual.

 

La TCS pot ser efectiva per a un ampli ventall de condicions en els nens i adolescents com: còlics del lactant, restrenyiment, refluxos, dolors, pèrdua del cicle de la son, torticoli, dèficit d'atenció, hiperactivitat, dislèxia, pors, fòbies, paràlisi cerebral, problemes motors, posturals, ortodòncies, infeccions recurrents.   

 

Durant el procés de naixement, el cap del nadó es modela per passar per la pelvis de la mare, després els ossos han de tornar a la seva posició normal, si no es corregeixen, poden interferir en la funció del nervi vago, donant lloc a: còlics, problemes respiratoris, deglució, digestius o sensoriomotrius.

 

L'avaluació i el tractament després del part poden minimitzar o relaxar aquestes restriccions, així com els efectes d'un part prolongat, extracció amb ventosa, fòrceps o cesària.